Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Velikonoční nádivka

Do hrnce vložte 300 g uzeného masa v celku, zalijte ho vodou a 60 minut vařte. Poté maso vyjměte, nechte vychladnout a nakrájejte na kostičky. Vývar uchovejte.

Na kostičky nakrájejte 4 rohlíky a dejte je do velké mísy. Zalijte 100 ml vlažného mléka, připraveným vývarem z uzeného masa a nechte nasáknout.

Ze 4 vajec oddělte žloutky a bílky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a odložte stranou. Žloutky utřete s 80 g změklého másla. 

Do mísy s rohlíky přidejte 2 hrsti nasekané petrželky, uzené maso nakrájené na kostičky, 100 g nadrobno pokrájené debrecínské pečeně, žloutky utřené s máslem a špetkou muškátového oříšku. Osolte a opepřete dle chuti, důkladně promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte vyšlehaný sníh a přendejte do pekáčku vymazaného 10 g másla a 2 lžícemi strouhanky.

Pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Nádivku nakrájejte na kousky a vychutnejte si ji samotnou nebo jako přílohu třeba k pečenému kuřeti. 

 

Suroviny (6 porcí)
Zpět na výpis
arrow-up
Čekejte prosím...