-
Akce a slevy
nav-right -
Koření a přísady
nav-right -
Střeva a síťky
nav-right -
Řeznické potřeby
nav-right -
Krájení
nav-right -
Obalový materiál
nav-right -
Řeznické stroje Dadaux
nav-right -
Gastro vybavení
nav-right -
Kuchyňské potřeby
nav-right -
Kuchyňské nádobí
nav-right -
Sanita a mytí
nav-right -
Pracovní a ochranné pomůcky
nav-right -
Udírny Bradley
nav-right -
Grily Weber
nav-right -
Herold pro Vás
nav-right - Knihy pro řezníky a uzenáře
- Dárkové poukazy
-
Bazar řeznických potřeb
nav-right
Velikonoční nádivka
Do hrnce vložte 300 g uzeného masa v celku, zalijte ho vodou a 60 minut vařte. Poté maso vyjměte, nechte vychladnout a nakrájejte na kostičky. Vývar uchovejte.
Na kostičky nakrájejte 4 rohlíky a dejte je do velké mísy. Zalijte 100 ml vlažného mléka, připraveným vývarem z uzeného masa a nechte nasáknout.
Ze 4 vajec oddělte žloutky a bílky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a odložte stranou. Žloutky utřete s 80 g změklého másla.
Do mísy s rohlíky přidejte 2 hrsti nasekané petrželky, uzené maso nakrájené na kostičky, 100 g nadrobno pokrájené debrecínské pečeně, žloutky utřené s máslem a špetkou muškátového oříšku. Osolte a opepřete dle chuti, důkladně promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte vyšlehaný sníh a přendejte do pekáčku vymazaného 10 g másla a 2 lžícemi strouhanky.
Pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Nádivku nakrájejte na kousky a vychutnejte si ji samotnou nebo jako přílohu třeba k pečenému kuřeti.
Suroviny (6 porcí)
- 300 g uzeného masa
- 4 rohlíky
- 100 ml 1,5% čerstvého mléka
- 4 vejce
- 90 g másla
- muškátový oříšek
- 2 hrsti petržele
- 100 g debrecínské pečeně
- sůl
- pepř
- 2 lžíce strouhanky